Ordinacija Stomatologija

Stomatologija

Pin It

stomatologijaStomatološke intervencije

Od stomatoloških intervencija  najčešće naše intervencije svode se na ultrazvučno skidanje kamenca,ekstrakciju zuba, lečenje gingivitisa, lečenje različitih vrsta stomatita i glositisa.

Ultrazvučno uklanjanje zubnog kamenca

Nakupljanje zubnog kamenca predstavlja ozbiljan zdravstveni problem i kod pasa i kod mačaka. Zubni kamenc vremenom  potiskuje  desni, koreni zuba polako se “otkrivaju”, postaju vidljivi (vrlo često zubni kamenac prekriva korene zuba), dolazi do pojave "džepova"koji se pune hranom, dolazi do naseljavanja bakterijama koje razlažu hranu stvara se neprijatan miris(to je ono što vlasnik prvo primeti), paradentoze,klaćenja i  na kraju dolazi do ispadanja zuba.

Treba reći da su ovi procesi skoro uvek praćeni gingivitisom,koji je bolan i vrlo često životinje nerado uzimaju hranu. Takođe zubni kamenac sa bakterijama koje se u njemu nalaze predstavlja   stalan izvor infekcije za životinju. Male rase pasa i persijske mačke su naročito sklone ovom oboljenju.  Zubni kamenac vrlo se lako skida ultazvučnim aparatom, a jedini problem je taj što pojednine životinje prilikom ovog zahvata moraju da se uvedu u blagu sedaciju ili anesteziju. 

Ekstrakcija zuba

Mogu da se rade već i kod štenadi kada mlećni zubi sami ne ‘’ispadnu’’ pa vrše pritisak na stalni zub. Bolestan zub predstavlja problem kod uzimanja hrane,a vrlo često može stvarati bolan otok na vilici, a ponekad dolazi i do stvaranja apcesa na vilici. Polomljeni zubi ,nepravilan položaj zuba mogu da stvaraju probleme prilikom uzimanja hrane, da oštete druge zube ili usnu duplju.U ovim slučajevima radi se ekstarkcija zuba.

skidanje_kamenca_1

skidanje_kamenca_2

Flash info

Za plaćanje usluga u Vetland ambulanti možete koristiti i platne kartice!

Site Translate

Email lista

Vetland Social

Online posetioci

Imamo 3 gostiju na mreži
Share/Save/Bookmark