Informacije

VETLAND info i članci

Infektivne bolesti

infektivne_bolestiOd infektivnih bolesti kod mlađe štenadi posebno mesto zauzimaju Parvoviroza  pasa, Corana virusana infekcija i Štenećak.

Od Parvovroze najčešče  oboljevaju mlađa štenad od 2 do 6 meseci,mada ima slučajeva da se bolest javlja i kod pasa do 12 meseci. Procenat uginuća je veliki i zavisi od rase,i starosne dobi šteneta.Najosetlivija štenad i sa največim procentom uginuća su starosne dobi od 2 do 4 meseca,dok se procenat izlečenja povećava sa starošću jedinke. Najveći procenat uginuća je kod štenadi rasa:Rotwailera,Bretonca,Nemačkog kratkodlakog goniča, Stafordskog terijera, itd. Najotpornija su štenad mešanaca, gde je i procenat izlečenja najveći .Bolest traje od 2 do7 dana,a klinička slika skoro da je u svim slučajevima ista: Anoreksija, povraćanje, proliv sa primesama krvi, dehidratacija visokog stepena, telesna temperatura je u granicama normale, a u težim slučajevima je ispod normale i u tim slučajevoma prognoza je obično nepovoljna.

Opširnije...

Alergijski Testovi

alergijski_testoviU postavljanju dijagnoze kod alergiskih reakcija radimo alergenima za Prick testiranje.

Terapija ovih oboljenja nije nimalo jednostavna, zahteva veliku upornost vlasnika, jer terapije ponekad mogu da traju i nedeljama. Dešava se da se po izlečenju bolesti dođe do recidiva, naročito kod bolesti koje su vezane za auto imuni sistem.

Alergeni_za_Prick_test

Alergeni za Prick test


Još članaka...

Strana 8 od 11

8

Flash info

Za plaćanje usluga u Vetland ambulanti možete koristiti i platne kartice!

Site Translate

Email lista

Vetland Social

Online posetioci

Imamo 3 gostiju na mreži